• ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g - PORTO MUINOS

43.87
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Ze względu na dużą ilość zamówień - do 4 dni roboczych od daty zaksięgowania wpłaty
Cena przesyłki 11
Kurier Poczty Polskiej 48h 11
Paczkomaty InPost 15
Kurier 18
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.18 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40C), pocięty i zapakowany.
Można dodać je do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli.
Suszone w temperaturze poniżej 42C. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do 10 razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować ok. 5 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,5 g;
Węglowodany: 3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17 g;
Sól:12,4 g INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci