• Miód manuka 250g 16+

Symbol: mio-man-250g-16
131.89
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Ze względu na dużą ilość zamówień - do 4 dni roboczych od daty zaksięgowania wpłaty
Cena przesyłki 13
Kurier Poczty Polskiej 48h 13
Paczkomaty InPost 15
Kurier 18
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Oryginalny miód Manuka, pochodzący z terenów Nowej Zelandii, charakteryzującej się czystością środowiska naturalnego i występowaniem pewnych gatunków roślin.
Miód Manuka zawiera methylglyoxal, który powstaje z dihydroksyacetonu (DHA) - związku chemicznego, który jest zawarty w nektarze kwiatów Manuka (Leptospermum Scoparium).
Miód Manuka jest:- niepasteryzowany- bez dodatku składników chemicznych - bez antybiotyków- bez GMO- z wysoką aktywnością, pozyskaną naturalnymi metodami- z uli, wykonanych z przyjaznego dla środowiska materiału - w opakowaniach, które nie zawierają Bisfenolu A
Jaki miód Manuka wybrać?Na rynku dostępne są miody Manuka różnych producentów i posiadające różne oznaczenia. Jak wybrać dobry miód? Warto zwrócić uwagę na jego oznaczenie.
Wśród najpopularniejszych oznaczeń znajdują się UMF/NPA i MGO.
Oznaczenie UMF/NPA/MGOPowstało z uwagi na rosnące zapotrzebowanie na miód Manuka na świecie i konieczność ochrony marki. Z uwagi na to powstała organizacja UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association), nazywana AMHA (Active Manuka Honey Association) - jedyny właściciel znaku UMF®, zrzeszający kilkudziesięciu producentów miodu. Bada ona każdą partię miodu i nadaje i nadaje jej czynnik UMF®, w zależności od wykrytej siły antybakteryjnej miodu.
Dlaczego oznaczenie UMF® jest tak istotne?Ponieważ świadczy o sile antybakteryjnej miodu i o tym, że miód został poddany rygorystycznym badaniom organizacji UMFHA. To zaś daje gwarancję zakupu sprawdzonego produktu. UWAGA: Producenci, którzy nie posiadają znaku UMF® nie poddali swoich produktów takim badaniom.
Oferowany przez nas miód to w 100% surowy miód Manuka KFactor 16+ (500 g), o jednej z największych aktywności ze wszystkich miodów Manuka .
Numer, który jest używany w określaniu antybakteryjnej siły miodu UMF (NPA) odpowiada sile działania roztworu phenolu, np.:
UMF 5+ (niska siła miodu)UMF 8+ (niska siła miodu – przeznaczony dla dzieci)UMF 10+ (średnia siła miodu)UMF 15+ (wysoka siła miodu)UMF 20+ (najwyższa siła miodu)
Oznaczenie, które posiada nasz miód, podane w KFactor wskazuje z kolei na stężenie pyłku kwiatowego krzewu Manuka, zawartego w miodzie, badanego z użyciem atomowego rezonansu magnetycznego. W ten sposób określa się zawartość pyłku między KFactor 12 i KFactor 16.
Wartość MGO i UMF jest przeliczana i przyjmuje się dla UMF16+ odpowiednio 548+ MGO.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci