• PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM

35.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Ze względu na dużą ilość zamówień - do 4 dni roboczych od daty zaksięgowania wpłaty
Cena przesyłki 11
Kurier Poczty Polskiej 48h 11
Paczkomaty InPost 15
Kurier 18
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
pektyna amidowana 100% UWAGI Produkt sezonowy - dostępnyod czerwca do września (włącznie). OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie.30 g pektynyna 2 kg owoców i 1 kg cukru. INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci